3D - film i Toftlund Biograf

3D - film i Toftlund Biograf

Biografen levere 3D briller (for en merpris), så du kan se de unikke effekter der er føjet til filmen. Der findes flere 3D systemer, alle bruger 3D briller, men her i Toftlund Biograf kan der kun anvendes Dolby 3D briller. Hvordan virker vores Dolby 3D briller.


Hvordan


Glassene arbejde på et princip kaldet stereoskopi, eller 3D billedbehandling. Dette er en teknik, der skaber illusionen af dybde i et billede. Glassene indeholder passive filtre der filtrere de primære farver ( rød , grøn og blå ) til at skabe den dybde inde i skærmen. Dette giver seeren indtryk af at se på skærmen som et vindue samt billeder kommer imod dem.

Briller

Dolby bruger indblanding filterteknologi, også kendt som Infitec. Projektoren opdele farvespektret i seks band i stedet for de tre, som vi normalt ser. Dette giver os to bånd af røde, to bånd af blå og to bånd af grønne. Et søt bånd for hvert øje. Hjernen kombinerer de to sæt billeder til at give dig en illusion af dybde som er nødvendig for at opfatte 3D.

Polarisation

Dolby3D briller bruger en bestemt polarisering at filtrere farverne på skærmen. Det giver dem en bedre gengivelse af farver, skarpere og mere detaljerede billeder og bedre kontrast uden bevægelse af billeder på skærmen. Det betyder at filmen er lysere og mere levende farver på et klarere billeder med skarpere detaljer . Andre 3D briller brug foring eller cirkulær polarisering for at opnå 3D- effekt . Men disse kræver sølv skærme som gøre det vanskeligt for øjnene at fokusere når der er hurtigt bevægende scene .
efter filmen

Når du har set filmen og forlade teatret, afleverer du dine 3D briller til operatøren. Teatret personale renser og steriliserer brillerne inde bruges igen. Genbrugelighed af briller betyder ikke kun en økonomisk værdi for biografen ved at vælge Dolby 3D systemet , men hjælper også til med at beskytte miljøet. Biografen har ca. 200 par briller og hvert par kan genbruges op til 500 gange.

Fordele

Dolby3D giver den bedre oplevelse for brugerne, der uden problemer kan flytte hoved som de vil, uden at miste 3D-effekten, og dybde i skærmen. Det er lettere for hjernen at behandle vore 3D billede og vil ikke forårsage hovedpine som kan ske med andre 3D teknologier.