Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Søndag 06. februar
The Met 2022: Cinderella—Holiday Presentation

Opera-Teater & Ballet
The Met 2022: Cinderella—Holiday Presentation

The Met 2022: Cinderella—Holiday Presentation

A storybook kingdom. Pandolfe, a Et historiebogerige. Pandolfe, en landherre, har giftet sig med Madame de la Haltière, en kejserlig grevinde. Hun og hendes døtre, Naomi og Dorothy, mobber Pandolfes datter fra hans første ægteskab - kendt som Askepot.


ACT I
Husstanden forbereder sig på, at der skal gives en bold på det kongelige hof den aften. Pandolfe beklager sig over sit lod: gift med en nagende kone, der mishandler sin datter. Madame de la Haltière går ind og instruerer sine døtre i, hvordan de skal opføre sig ved bolden. Hun nægter at lade Askepot deltage i festlighederne eller lade sin far sige farvel til hende. Efter hendes familie er gået, drømmer Askepot om bolden, inden hun falder i søvn. Askepotens fe gudmor dukker op og tryller hende en træner, heste, en smuk kjole og tøfler i glas. Hun fortæller Askepot, at hun kan gå til bolden, men skal af sted inden midnat, og at glastøflerne forhindrer Askepotfamilien i at genkende hende.


AKT II
Prince Charming er i et melankolsk humør. Kongen beordrer sin søn til at finde en kone ved aftenens bold. Senere ved bolden danser flere prinsesser for prinsen. En ukendt skønhed, Askepot i al sin finesse, kommer ind i lokalet til generel overraskelse. Hele hoven - undtagen Madame de la Haltière og hendes døtre - er charmeret af den fremmede, og prinsen bliver umiddelbart forelsket i hende. Efterladt alene med Askepot, fortæller han hende om sine følelser og tigger hende om at fortælle ham sit navn, men hun siger, at hun ikke kan. Askepot tages lige så meget med prinsen, men ved første midnatsslag skynder hun sig væk og husker fe -gudmoderens ord.


AKT III
Askepot husker sin skræmmende rejse hjem fra det kongelige palads, og hvordan hun mistede en af ??sine glastøfler, da hun forlod bolden. Madame de la Haltière og hendes døtre kommer ind og misbruger Pandolfe. Madame de la Haltière beskriver derefter for Askepot den "ukendte fremmede", der dukkede op ved kongens bold, og fortalte hende, at prinsen talte foragteligt om pigen, og at retten betragtede hende med foragt. Askepot er knust. Når Pandolfe fortæller sin kone at være stille, tænder hun på ham igen, men Pandolfe har endelig fået nok og sender Madame de la Haltière, Noémie og Dorothée ud af rummet. Han foreslår for Askepot, at de forlader byen dagen efter og vender tilbage til hans landejendom.


AKT IV
Madame de la Haltière, Noémie og Dorothée kommer ind, begejstrede for, at kongen har indkaldt jomfruer fra hele landet i håb om, at en af ??dem er den ukendte skønhed, som prinsen mødte ved bolden. Madame de la Haltière er sikker på, at prinsen må betyde en af ??sine døtre og er fast besluttet på at gå til paladset. En herold meddeler, at prinsen insisterer på, at hver kvinde, der optræder ved retten, skal prøve den glaskuffe, der er efterladt af den ukendte skønhed, for den vil kun passe perfekt på hendes fod. Askepot beslutter sig også for at gå til paladset.

Prinsen leder desperat efter sin elskede blandt de unge kvinder, der blev indkaldt til paladset. Da han ikke havde fundet hende, fortvivler han, indtil Askepot ankommer, hjulpet af fe -gudmoren. Prinsen genkender straks Askepot, og parret erklærer deres kærlighed for retten. Pandolfe og resten af ??Askepotfamilien udtrykker deres overraskelse, og alle glæder sig over, at kærligheden har sejret.es that love has triumphed.