Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Søndag 07. august
The Met 2022: Hamlet

Opera-Teater & Ballet
The Met 2022: Hamlet

The Met 2022: Hamlet

ACT I
Helsingør, Danmark. Kong Hamlet er død, sørget af sin søn, prins Hamlet af Danmark. Kongens begravelse følges hurtigt af ægteskabet mellem hans enke, Gertrude, og hans bror, Claudius. Hamlet er dybt foruroliget over sin fars utidige død og hans mors "forhastede ægteskab", en tilstand, der forværres af udseendet af kong Hamlets spøgelse, og informerede Hamlet om, at han faktisk blev myrdet af sin bror, nu mand til Gertrude og konge af Danmark. Den døde konge beder om, at hans søn hævner sin død ved at dræbe Claudius.

Usikker på, hvad han skal gøre og opfører sig uregelmæssigt, afviser Hamlet sin soulmate og elsker, Ophelia, og afviser sine tidligere klassekammerater, Rosencrantz og Guildenstern, som Claudius har indkaldt til Helsingør for at hjælpe med at opdage årsagen til Hamlets tilsyneladende vanvid.

En gruppe spillere ankommer til Helsingør. Hamlet beder dem om at udføre en scene, der efterligner mordet på kong Hamlet af sin bror. Claudius reagerer voldsomt på forestillingen, et bevis i Hamlets øjne på sin stedfars skyld. Hamlet kaldes til sin mors kammer for at forklare sine handlinger, og støder på Claudius dybt i bøn, men finder sig ikke i stand til at dræbe ham.

En gang hos sin mor hører Hamlet et dæmpet råb, og tænker på at Claudius spionerer på ham, kører sit sværd gennem et gobelin og dræber den intetanende Polonius, Ophelias far. Hamlet beklager derefter sin mor for hendes skamløshed og udskejelser. Hans fars spøgelse dukker op og minder Hamlet om hans primære mission for at hævne hans død.


AKT II
Laertes, Polonius søn, vender tilbage til Helsingør for at hævne sin fars død og truer Claudius og hans kongedømme. Claudius formår at dæmpe Laertes vold ved at overbevise ham om, at Hamlet er den skyldige: Sammen sammensværger Claudius og Laertes at dræbe ham.

Ophelia dukker op, tilsyneladende drevet vild af Hamlets afvisning og hendes fars død. Dette tjener kun til at hærde Laertes 'beslutning om hævn, ligesom øjeblikke senere Ophelias død - hun er druknet i en nærliggende strøm.

Hamlet og hans ven Horatio sker ved Ophelias begravelse, og da han fik at vide om hendes død, provokerer Hamlet Laertes.

Gennem mellemmændene Rosencrantz og Guildenstern og ifølge planen sammenholdt med Claudius udfordrer Laertes Hamlet til en duel. Hamlet accepterer udfordringen.

Mange dødsfald følger.