Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Søndag 03. juli
The Met 2022: Lucia di Lammermoor

Opera-Teater & Ballet
The Met 2022: Lucia di Lammermoor

The Met 2022: Lucia di Lammermoor

ACT I
En ubuden gæst er blevet set om natten på grunden til Lammermoor Castle, hjemsted for Enrico Ashton. Normanno, vagtkaptajnen, sender Enricos mænd af sted på jagt efter den fremmede. Enrico ankommer bekymret. Hans families formuer er i fare, og kun det arrangerede ægteskab med hans søster, Lucia, med Lord Arturo Bucklaw kan redde dem. Kapellanen Raimondo, Lucias vejleder, minder Enrico om, at pigen stadig sørger over sin mors død. Men Normanno afslører, at Lucia skjuler en stor kærlighed til Edgardo fra Ravenswood, leder for Ashtons politiske fjender. Enrico er rasende og sværger hævn. Mændene vender tilbage og forklarer, at de har set og identificeret indbrudstyven som Edgardo. Enricos raseri stiger.

Lige før daggry ved et springvand i skoven i nærheden venter Lucia og hendes ledsager Alisa på Edgardo. Lucia fortæller, at hun netop på dette sted har set spøgelsen efter en pige, der blev stukket af en jaloux elsker. Alisa opfordrer hende til at glemme Edgardo, men Lucia insisterer på, at hendes kærlighed til Edgardo bringer hende stor glæde og kan overvinde alt. Edgardo ankommer og forklarer, at han skal tage til Frankrig på en politisk mission. Inden han går, vil han slutte fred med Enrico. Lucia beder dog Edgardo om at holde deres kærlighed hemmelig. Edgardo er enig, og de udveksler ringe og løfter om hengivenhed.


AKT II
Det er nogle måneder senere, den dag Lucia skal giftes med Arturo. Normanno forsikrer Enrico om, at han med succes har opsnappet al korrespondance mellem de elskende og derudover har skaffet et forfalsket brev, angiveligt fra Edgardo, der angiver, at han er involveret i en anden kvinde. Da kaptajnen går ud for at byde brudgommen velkommen, går Lucia ind og fortsætter med at trodse sin bror. Enrico viser hende det forfalskede brev. Lucia er sønderknust, men Enrico insisterer på, at hun gifter sig med Arturo for at redde familien. Han forlader, og Raimondo, overbevist om, at der ikke er noget håb for Lucias kærlighed, minder hende om sin afdøde mor og opfordrer hende til at gøre en søsters pligt. Hun er endelig enig.

Da bryllupsgæsterne ankommer til den store hal, forklarer Enrico til Arturo, at Lucia stadig er i en melankolsk tilstand på grund af sin mors død. Pigen træder ind og underskriver modvilligt ægtepagten. Pludselig bryder Edgardo ind og gør krav på sin brud. Hele virksomheden er overvundet af chok. Arturo og Enrico beordrer Edgardo til at forlade, men han insisterer på, at han og Lucia er forlovet. Da Raimondo viser ham kontrakten med Lucias underskrift, forbander Edgardo hende og river hans ring fra hendes finger, før han endelig forlader fortvivlelse og raseri.


ACT III
Enrico besøger Edgardo i hans forfaldne hjem og håner ham med nyheden om, at Lucia og Arturo netop er blevet gift. De to mænd er enige om at mødes ved daggry ved Ravenswoods grave til en duel.

Tilbage på Lammermoor afbryder Raimondo bryllupsfester med nyheden om, at Lucia er blevet gal og dræbte Arturo. Lucia kommer ind, dækket af blod. Bevæger sig mellem ømhed, glæde og terror, husker hun sine møder med Edgardo og forestiller sig, at hun er sammen med ham på deres bryllupsnat. Hun lover, at hun aldrig vil være lykkelig i himlen uden sin kæreste, og at hun vil se ham der. Da Enrico vender tilbage, er han rasende over Lucias opførsel, men indser snart, at hun har mistet sine sanser. Efter en forvirret og voldsom udveksling med sin bror, falder Lucia sammen.

På kirkegården beklager Edgardo, at han skal leve uden Lucia og venter på sin duel med Enrico, som han håber vil ende sit eget liv. Gæster, der kommer fra Lammermoor Slot, fortæller ham, at den døende Lucia har kaldt hans navn. Da han er ved at skynde sig til hende, meddeler Raimondo, at hun er død. Fast besluttet på at slutte sig til Lucia i himlen, stikker Edgardo sig selv.