Toldbodgade 8
6520 Toftlund
74929797

søndag 7. marts

Turandot the met 2020


O

  søndag 7. marts

  2t 20min

  Ikke vurderet

  Turandot the met 2020

  11:00
  O - Sal 1
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  O
  blod i årene, men også skal svare på tre gåder.
  Hvis en bejler svarer rigtigt på dem alle tre er hun hans - hvis ikke skal han dø. Prinsen af Persien har allerede været uheldig, og han skal nu henrettes. En af tilskuerne bliver med det samme fascineret af den kølige prinsesse Turandot, og han melder sig som frier - men siger ikke hvem han er. Det er den svensk sopran med det meget passende navn Nina Stemme, der synger titelpartiet som den iskolde prinsesse, der har et hjerte, der skal en rigtig tenor til at tø op. Marco Berti er bejleren, der mod slutningen af operaen synger ét af de virkelige tenorhits operaens verden; "Nessun dorma", som ikke mindst blev kendt, da Pavarotti og hans to venner bragede ind på alverdens hitlister med netop dén arie i forbindelse med VM i fodbold i Rom i 1990. Her får du hele den dramatiske sammenhæng for arien, og i tilgift noget af Puccinis mest medrivende musik
  Biografpremiere: Søndag 7. marts
  Instruktion:
  Skuespillere:
  Spilletid: 02:20
  Censur: Ikke vurderet

  søndag 11. april

  Tryllefløjten The Met 2020


  O

   søndag 11. april

   1t 55min

   Ikke vurderet

   Tryllefløjten The Met 2020

   11:00
   O - Sal 1
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   O
   Tryllefløjten er egentlig ikke en politisk korrekt opera. Den sorte Monostatos er en ond voldtægtsforbryder, og mændene taler generelt ikke ret pænt om kvinderne.
   Det bærer vi gerne over med i dag - især på grund af Mozarts eminente musik. Mozarts ven Emanuel Schikaneder var både skuespiller, operasanger og forfatter. Desuden havde han sit eget teater i Wien, og i 1791 bad han Mozart om at skrive en trylleopera med masser af teatereffekter. Schikaneder havde året før haft stor succes med en anden opera af samme slags, og denne gang skulle alle sejl sættes til. Handlingen i Tryllefløjten er ikke helt logisk, og det skyldes, at Schikaneder og Mozart pludselig fandt ud af, at de ville indarbejde forskellige frimurertanker i operaen. Til gengæld er musikken noget af det bedste, Mozart skrev, og det er James Levine, der dirigerer et sangerhold med navne som Ying Huang, Matthew Polenzani, Nathan Gunn og René Pape i Julie Taymors eventyrlige opsætning med masser af magisk atmosfære.
   Biografpremiere: Søndag 11. april
   Instruktion:
   Skuespillere:
   Spilletid: 01:55
   Censur: Ikke vurderet